Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Njemačka pokrajina planira 13 reverzibilnih hidroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 14 Prosinac 2011 17:04

Njemačka pokrajina Thüringen je objavila da je identificirala 13 potencijalnih lokacija za izgradnju reverzibilnih hidroelektrana čija je ukupna snaga 5.130 MW.

Od tih 13 lokacija, tri imaju postojeće brane. Trenutačno najveće svjetske postojeće reverzibilne hidroelektrane su 1.060 MW Goldisthal koja se nalazi u Thüringenu i 1.050 MW Makrsebach koja se nalazi u Saskoj.

Od tih 13 lokacija, trenutačno samo jedna ima developere, i to lokalnu elektroprivredu Trianel GmbH i opskrbljivača vodom Thüringen Fernwasserversorgung. Oni podupiru RHE Schmalwasser snage 400 MW koja ima postojeću branu i jedno jezero koje bi u novom projektu bilo donje jezero reverzibilne hidroelektrane. Ta hidroelektrana bi koštala oko 500 milijuna eura, a morao bi se izgraditi gornji rezervoar sa podzemnim sustavom tunela, strojarnica i stanica za pumpanje vode. Očekuje se da će ovaj projekt biti izgrađen do 2019.

Ostalih 12 projekata nema još specifične planove, ali bi se u razvoj tih projekata uključilo lokalne zajednice kako bi se moglo procijeniti da li bi se u budućnosti mogle izgraditi.

Tri lokacije sa posebnim potencijalom su 760 MW Lehesten na zapadu Thüringena, 710 MW Floh-Seligenthal koja je isto na zapadu pokrajine, te 630 MW Theuern na jugu Thüringena. Ne očekuje se brza gradnja i razvoj ostalih lokacija zbog visokih troškova ulaganja i velikog truda potrebnog u fazi planiranja.

Izvor: www.hydroworld.com

Tags:     reverzibilne hidroelektrane      njemačka      thuringen      schmalwasser
 
Komentari (2)
PRODAJNA PROMO PONUDA ZA BOŽU 2019 PO 2% KAMATNE CENE.
2Ponedjeljak, 09 Prosinac 2019 23:06
Vladimira Franka.
BOŽIĆNI PROMO PERIOD Ponuda za kredit za kamate od 2% primjenjuje se u osobi) (vladimirafinancialinvestment@gmail.com.

Pozdrav svima, trebate li zajam za rješavanje svih svojih financijskih problema u ovoj godini? Sve što trebate učiniti je raditi s našim uvjetima i bit ćete financijski stabilni u ovom BOŽIĆNOM PROMO PERIODU. Želim da znate da vas možemo izabrati za jednog od naših vrijednih klijenata u BOŽIĆNOM PROMO PERIODU. Naša je dužnost da za ovu i božićnu sezonu osiguramo siguran rad za vas i vi ćete biti odgovorni samo za osiguranje vašeg kredita kako bi mogli sigurno dobiti naše klijente Nudimo sljedeće vrste kredita Osobni zajmovi (sigurni i ne osigurani) Poslovni zajmovi (sigurni i ne osigurani)

Zajam za konsolidaciju - program s kovanicama s malim ili nultim vrijednostima dostupan po kamatnoj stopi od 2%. Dođite svi i prigrlite ovaj BOŽIĆNI PROMO PERIOD.

PRVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PRIJAVU KREDITA:

Puno ime:
Zemlja:
Grad:
Dob: Početna adresa Kontakt brojevi telefona:
Potrebni iznos:
Trajanje zajma:
Namjena zajma:
Bračni status:
Spol:
hvala i blagoslovljen Bog.
WhatsApp + 16014560144
Kontaktirajte EMAIL: vladimirafinancialinvestment@gmail.com
KAKO NAMJERAVATI KREDIT
1Srijeda, 19 Lipanj 2019 04:55
Maria Guadalupe
Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?