Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Prvih 1000 tona istrošenih FN modula prikupljeno za recikliranje E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 28 Listopad 2011 13:10

Otkako je u lipnju 2010. godine započeo sa programom, PV CYCLE je u Europi prikupio 1020 tona istrošenih fotonaponskih modula koji su spremni za recikliranje. Kompanija je u mogućnosti prikupiti istrošene FN module u bilo kojoj zemlji Europske unije, kao i zemljama članicama EFTA-e (Švicarska, Norveška, Lihtenštajn i Island).

Prikupljanje prvih 1020 tona označava vrlo važnu prekretnicu za PV CYCLE i europsku fotonaponsku industriju općenito, izjavio je direktor kompanije PV CYCLE, Jan Clyncke.

Uz vijek trajanja od 30 godina očekuje se značajan porast istrošenih FN modula u slijedećih nekoliko godina. Pokretanje recikliranja sada i rad na uspjehu sustava najbolje je jamstvo za adekvatno odlaganje modula u budućnosti.

Gotovo 45% prikupljenih FN modula dolazi iz vodeće zemlje na području solarne industrije, Njemačke, a prate je: Španjolska, Italija, Poljska, Belgija i Francuska. Nakon prikupljanja PV CYCLE isporučuje module na daljnju obradu tvrtkama za recikliranje s kojima je u partnerstvu. Tvrtke-partneri koje recikliraju FN module nalaze se u Njemačkoj, Španjolskoj i Belgiji.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Tags:     recikliranje      FN moduli      energija Sunca      PV CYCLE
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?