Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Europski dužnosnici voziti će automobil na gorive ćelije Hyundai ix35 E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 07 Listopad 2011 15:15

Europska komisija, koja je podržala zajedničku suradnju u korištenju gorivih ćelija i vodika, odabrala je Hyundai ix35, električni automobil sa gorivim ćelijama (FCEV), za promidžbeno vozilo dužnosnika Europskog parlamenta.

Zajednička suradnja u korištenju gorivih ćelija i vodika (Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking (FCH JU)) omogućiti će pokusnu vožnju u Hyundai ix35 FCEV članovima Europskog parlamenta, članovima Komisije, dužnosnicima Unije i drugim glavnim dužnosnicima do ožujka 2012. godine.

FCH JU izdao je obavijest ovog tjedna na izložbi u Brusselsu, pod nazivom „Inovacija u akciji“, a proizvođači automobila dobili su pozive o sudjelovanju kroz demonstraciju krajem lipnja.

Ova odluka pomaže Hyundai-u približiti se komercijalizaciji električnih automobila sa gorivim ćelijama, koja je u planu do 2015. godine. Hyundai ix35, koji je debitirao na sajmu Geneva Motor Show 2010. godine, sadrži ključne inovacije preuzete od zadnje generacije FCEV vozila, uključujući poboljšanje duljine vožnje od 55%, te smanjenje proizvodnih troškova za čak 80%.

Ranije ove godine Hyundai je potpisao sporazumni ugovor s Kopenhagenom o uspostavi potrebne infrastrukture za isporuku i korištenje FC vozila u Danskoj.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Tags:     Europska komisija      Hyundai      gorive ćelije      vodik      električna vozila
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?