Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Electree E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 21 Rujan 2011 18:48

Obnovljivi izvori energije već neko vrijeme imaju svoje mjesto među kućanskim uređajima, raznim gadgetima, dječjim igračkama i sličnim predmetima, te je sve više dizajnera zaintersirano svoje uređaje napajati nekim oblikom obnovljivih izvora. Najnoviji takav uređaj nosi ime Electree, a služi kao punjač za mobitele, MP3 uređaje, fotoaparate i tomu slično.

Electree je punjač kojeg je dizajnirao francuski dizajner Vivien Muller, a kada ga se sastavi nalikuje solarnom bonsaiu veličine 40 cm.

Uređaj se sastoji od 27 amorfnih silikonskih solarnih panela veličine 96 x 96 milimetara koji se mogu rotirati i namještati kako odgovara korisniku, što ujedno pruža i maksimalnu učinkovitost. Prikupljena energija pohranjuje se u bateriji kapaciteta 13.500 mAh, koja se nalazi na dnu (usporedbe radi, iPhone ima bateriju kapaciteta 1.500 mAh) zajedno sa skrivenim USB priključkom i A/C izlazom.

Electree ne podnosi vlagu, ni vodu, te je stoga namjenjen isključivo korištenju u zatvorenim prostorima. Cijena uređaja iznosi 300 eura, a za sada je dostupan samo narudžbom preko interneta.

Izvor: http://www.electree.fr

Tags:     solarni punjač      energija Sunca      solarne ćelije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?