Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Metso preuređuje poljsku CHP elektranu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 06 Rujan 2011 19:58

Metso Corp., kompanija za tehnologiju i usluge na području obnovljivih izvora, prenamijeniti će poljsku kogeneracijsku elektranu kako bi kao gorivo umijesto ugljena koristila biomasu. Troškovi projekta iznose oko 28 milijuna dolara, a elektrana bi trebala biti vraćena u pogon do prosinca 2012. godine. Ovaj projekt jedan je u nizu projekata koji bi trebali pomoći Poljskoj da do 2020. godine dosegne europsku inicijativu od 20% OIE u potrošnji električne energije.

Metso će postojeći kotao, koji koristi ugljen, zamijeniti BFB (bubbling fluidized bed) kotlom koji koristi biomasu, odnosno šumske i poljoprivredne otpatke, čime će se značajno smanjiti emisije CO2. Novi kotao omogućava i sagorijevanje biomase s visokim sadržajem vlage (30 do 60%).

Nakon što se izvrši prenamjena CHP elektrana će moći proizvoditi 144 MW električne energije i 460 MW toplinske energije.

Metso ima iskustva sa sličnim prenamjenama na području istočne Europe, a u 30 godina svog postojanja zamijenili su oko 60 kotlova diljem svijeta, izjavio je Jouko Kylanpaa, direktor prodaje. Zamjena postojećih kotlova u kotlove koji koriste biomasu najbrže je rješenje za smanjenje emisija i ostvarenje ciljeva vezanih za 2020. godinu.

 

Izvor: http://www.biomassmagazine.com

Tags:     biomasa      biogorivo      Europa      kogeneracija      CHP elektrana
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?