Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Iberdrola u Europi ima više od 8.000 MW obnovljivih izvora energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 16 Kolovoz 2011 22:47

Iberdrola je u Europi nadmašila 8.000 MW instalirane snage obnovljivih izvora energije, čime je potvrdila vodeću poziciju u tom segmentu tržišta u Europi.

Ta količina instalirane snage je dovoljna za opsrkbljivanje više od 4 milijuna kućanstava te smanjuje emisiju CO2 za 14 milijuna tona godišnje. Iberdrola ima elektrane u 10 država Europe i to Španjolskoj (5.840 MW), Grčkoj (257 MW), Mađarskoj (158 MW), Njemačkoj (63 MW), Poljskoj (184 MW), Portugalu (92 MW), Italiji (98 MW), Francuskoj (293 MW) i Cipru (20 MW).

Iberdrola je vodeća kompanija u energiji vjetra u Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Grčkoj i Mađarskoj, a ima i ambiciozne projekte u Rumunjskoj i Poljskoj. Iberdrolina tvrtka-kćer Rokas je nedavno postavila prvu vjetroelektranu u Cipru snage 20 MW. Iberdrola je trenutačno fokusirana na razvoj u istočnoj Europi gdje ima 4.500 MW projekata u različitim fazama razvoja. Projekti u istočnoj Europi uključuju vjetroelektrane u Rumunjskoj na području Constanze koje bi sve zajedno trebale imati čak 1.500 MW a projekt se sastoji od 50 vjetroelektrana. To bi trebalo biti gotovo do 2017., te bi bila najveća vjetroelektrana na kopnu ikada izgrađena.

Izvor: www.balkans.com

Tags:     iberdola      obnovljivi izvori energije      europa      španjolska      istočna europa
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?