Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Objavljeni dioničari s pozitivnim rezultatom na tržištu FN izmjenjivača u 2010. godini E-mail
Autor Iva Zelenko   
Nedjelja, 01 Svibanj 2011 21:35

Prema posljednjem izvješću od strane IMS Research, kompanija Power-One bila je u najvećem pozitivnom rastu na tržištu dionica fotonaponskih izmjenjivača u 2010. godini, čime se pozicionirala na drugo mjesto ukupnog svjetskog poretka.

Izvješće IMS Research-a također otkriva kako je svih deset  najboljih dobavljača, po prvi puta, iz Europe, što je ponajviše posljedica eksplozivnog rasta ključnih europskih tržišta. Pet najboljih dioničara na ovom području u 2010. godini bili su: Power-One, Siemens, Advanced Energy, Sungrow i Danfoss.

Novo izvješće IMS Research-a utvrdilo je da je svjetsko tržište FN izmjenjivača poraslo za 140% u 2010. godini s europskim tržištima Njemačke, Italije, Češke i Francuske kao glavnim pokretačima. Nedavno objavljena ljestvica tržišnog udjela dobitaka pokazala je da su neki dobavljači, ipak, bili učinkovitiji od drugih.

Tom Haddon, analitičar FN tržišta, komentirao je kako je tokom 2010. godine izrazita potražnja značila nedostatak komponenata, pa su profitirali dobavljači koji su bili u mogućnosti dobaviti komponente kao što je slučaj sa kompanijom Power-One.

Power-One, Siemens, Advanced Energy, Sungrow i Danfoss su obilježeni kao najuspješnije kompanije u 2010. godini, a osim pozitivnog ishoda na tržištu dionicama, IMS Research je pronašao još nekoliko razoga za njihov uspjeh. Rast tržišta malih trofaznih izmjenjivača za jedinice snage 10 i 20 kW bilo je od velike koristi za kompanije kao što su Danfoss Solar Inverters, Refu Elektronik i Siemens, izjavio je Haddon.

U 2011. godini predviđa se veliki rast na tržištu Sjeverne Amerike, što bi moglo utjecati pozitivno na domaće dobavljače kao što su Satcon i Advanced Energy, koji su i u 2010. godini zabilježili dobar uspijeh ostvarivši najviši rang među neeuropskih zemljama.

2011. godina predstavlja vrlo drugačije mogućnosti i izazove za dobavljače dok se industrija bori s viškom zaliha iz 2010. godine i prebacuje balans na Aziju i Sjevernu Ameriku. Analitičar Tom Haddon zaključuje kako je tokom 2010. godine tržište FN izmjenjivača bilo centrirano u Europi, gdje je ostvareno gotovo 80% isporuka. No, sa predviđanjima ubrzanog rasta u neeuropskih zemljama kao što su S.A.D., Kina i Indija mogućnosti dodatnog rasta za europske dobavljače mogle bi biti ograničene.

 

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     IMS Research      FN      solarna energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?