Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Google investira 168 milijuna dolara u solarni projekt E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 14 Travanj 2011 22:08

U ponedjeljak popodne, Google je objavio svoju najveću investiciju u obnovljive izvore energije, i to investiciju od 168 milijuna dolara.

Radi se o projektu solarne elektrane BrightSource Energya u Kalifornijskoj pustinji Mojave. Ovakva veličina investicije je impresivna i za Google koji je dosada uložio nekoliko desetaka milijuna dolara u projekte solara i vjetroelektrana.

Google je i prije ovog projekta uložio u BrightSource preko svog filantropskog dijela Google.org. Tada su uložili u tu kompaniju 10 milijuna dolara. Sa ovim ulaganjem Google je do sada u obnovljive izvore energije uložio 250 milijuna dolara.

BrightSourceovea solarna elektrana Ivanpah u Mojavi je projekt koji koristi CSP tehnologiju, o kojoj smo već pisali, a predviđena joj je snaga čak 392 MW, te bi u pogon trebala ući 2013. Gradnja je započeta u listopadu prošle godine kada je konačno dobila dozvole Kalifornijske energetske komisije.

Sama gradnja projekta bi trebala do kraja koštati više od milijardu dolara, a trenutačno je NRG Energy najveći dioničar jer su oni uložili više od 300 milijuna dolara u projekt. Većinu financiranja bi ipak trebala donijeti posudba od Američkog Odjela za energiju koji je ovaj tjedan odobrio garanciju za 1,37 milijardi dolara za projekt.

Izvor: http://gigaom.com

Tags:     google      solarna elektrana      sad      mojave      brightsource      ivanpah      nrg energy
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?