Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Allianz je uložio više od milijardu eura u obnovljive izvore energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 08 Veljača 2011 17:53

Allianz grupa je od 2005. uložila preko milijardu eura u više od 30 vjetroelektrana i solarnih elektrana u Njemačkoj, Italiji i Francuskoj. Sva ulaganja su vršili preko svoje tvrtke kćeri Allianz Renewable Energy Partners. Posljednju transakciju su imali za solarnu elektranu u Italiji, koja ima snagu 15 MW.

David Jones, izvršni direktor u Allianz Specialised Investments (ASI) i rukovoditelj Renewable Energy Investments pri Allianz Capital Partners (ACP) je izjavio: "Tijekom posljednjih pet godina stalno povećavamo svoj investicijski portfelj za obnovljive izvore energije i sada smo jedan od najvećih ulagača u ovom sektoru na svijetu. Prošle godine proširili smo svoja ulaganja pa ona sad uključuju i solarnu energiju".

Allianz u Hrvatskoj još ne sudjeluje u investicijskim projektima razvoja obnovljivih izvora energije ali je prisutan kao osiguravajuća kompanija. Oni zasad osiguravateljno prati četiri vjetroelektrane i to Ravne na Pagu, Trtar-Krtolin, Orlice i Veliku Popinu. Allianz osigurava montažu i eksploataciju vjetroelektrana.

Izvor: www.allianz.hr

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?