Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Država New York hoće 100 MW solarne električne energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 28 Siječanj 2010 10:20

Guverner New Yorka je zatražio instaliranje 100 MW solarnih modula, čime je povećao ciljeve postavljanja solarnih elektrana za 500%.

Postrojenja bi primarno bila instalirana u školama, državnim sveučilištima, postrojenjima u vlasništvu države i vlade i slično. Inicijativa bi povećala rastuću industriju solarom i stvorila bi poslove u sektoru solarne energije.

Instalacija prvih solarnih elektrana bi trebala početi ove godine i trebala bi biti završena do kraja 2014.

NYPA je izdao zahtjev za prijedloge javno-privatnog partnerstva za instalaciju 100 MW solarnih električnih sustava diljem cijele države, uključujući solarne FN module na krovovima i tlu. NYPA traži prijedloge različitih razvojnih tvrtki  da instaliraju, posjeduju i vode pogon solarnih FN modula, i da prodaju električnu energiju putem 20-godišnjih ugovora za otkup električne energije.

Trenutačno NYPA instalira ili će uskoro instalirati 50 solarnih FN sustava sa snagom od 3 MW. Nedavno su započeti solarni projekti sa Sveučilištem Buffalo i Niagara Frontier Transportation Authority.

Patersonov „45 do 15“ program poziva državu New York da 45% svoje električne energije do 2015. dobija putem energetske efikasnosti i obnovljivih izvora. Predviđa se da bi program stvorio 50.000 novih poslova.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?