Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Drugi tender za solarne fotonaponske elektrane u Jordanu postigao rekordno nisku cijenu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 19 Svibanj 2015 10:51

Jordansko Ministarstvo energije i mineralnih resursa je objavilo pobjednike druge runde tendera za fotonaponske elektrane prema kojem su odabrane četiri 50 MW fotonaponske elektrane za rekordno nisku cijenu.

Time se još jednom pokazala sve veća efikasnost i niže cijene opreme u fotonaponskoj industriji. Prema izvorima iz Ministarstva odabrane su četiri različite međunarodne tvrtke sa ukupno 200 MW solarnih elektrana. Uspješne ponude su imale cijene od 0,0611 do 0,0874 dolara po kWh. Ova cijena bi mogla biti svjetski rekordna jer prema dostupnim podacima nitko do sada nije išao na ispod 0,07 dolara po kWh.

Ovako niske cijene su po pretpostavkama postignute uzimajući u obzir niže cijene opreme i veću efikasnost projekata koji će biti implementirani za 20 do 30 mjeseci uzimajući u obzir vrijeme potrebno da se dobiju sve dozvole. Ugovori o otkupu električne energije bi trebali biti potpisani uskoro.

Izvor: www.pv-magazine.com

Tags:     jordan      solarne fotonaponske elektrane      tender      efikasnost      solarne elektrane
 
Komentari (1)
HOW TO GET A LEGITIMATE LOAN WITH CLEAR EXPLANATION OF WHAT YOU ARE GOING INTO.
1Nedjelja, 21 Ožujak 2021 18:41
FRANKA CREDIT
Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?