Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Tržište trackera za solar dostiglo 4 GW u 2014. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 15 Svibanj 2015 12:52

Novo istraživanje IHS-a je pokazalo da je u 2014. instalirano oko 4 GW solarnih sustava sa trackerom (sustav koji prati kretanje sunca), što predstavlja rast veći od 60%.

Ovakvi sustavi za praćenje sunca se uglavnom postavljaju isključivo na solarne sustave na tlu, a tokom 2013. su se postavljeni na 11% sustava na tlu. IHS predviđa da bi se taj udio trebao povećati na 20% do 2015. godine.

Sa strane dobavljača takvih sustava, tržištem dominiraju tri velika dobavljača koji drže skoro 405 tržišta. Array Technologies je na prvom mjestu, ali je izgubio 20% udjela u zadnje vrijeme. First Solar je najbrže rastući dobavljač sa rastom od 8,5% godišnje. Array Technologies je fokusiran na tržište SAD-a, ali se polako počinje širiti na međunarodnom tržištu.

Vodeće tržište za trackere su Sjedinjene Američke Države, a vodeća četiri dobavljača su iz te države. Što se tiče tehnologije, tvrtke koje trackere rade unutar kuće kao što su First Solar i SunPower sve više koriste trackere sa jednom osi praćenja te se taj trend očekuje i u budućnosti.

Pri pogledu na tvrtke koje se bave isključivo trackerima, Soitec je bio peti prošle godine, ali se povukao sa tržišta početkom ove godine, dok se pak Nextracker počeo probijati i to ponajviše kroz suradnju sa SunEdisonom.

Izvor: www.pv-magazine.com

Tags:     ihs      solarni sustav      tracker      solar na tlu      nextracker      array technologies
 
Komentari (1)
HOW TO GET A LEGITIMATE LOAN WITH CLEAR EXPLANATION OF WHAT YOU ARE GOING INTO.
1Nedjelja, 21 Ožujak 2021 18:32
FRANKA CREDIT
Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?