Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

SEMI predviđa prosječnu snagu modula od 310 Wp do 2025. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 12 Svibanj 2015 12:38

Proizvodnja fotonaponskih modula bi trebala nastaviti sa svojom povijesnom 20% godišnjom krivuljom učenja, pri čemu se očekuje veća izlazna snaga modula i veća profitabilnost proizvodnje. To su bili ključni rezultati predstavljeni u 6. godišnjem ITPRV, (Međunarodni tehnološki putokaz za fotonapon) kojeg su prošli tjedan izdali SEMI i VDMA.

Zadnje izdanje ovog izvještaja je dodatno naglasilo ključnu ulogu proizvodne inovacije kako bi se osigurala kompetitivnost solara kao potencijalno najjeftinijeg i najboljeg izvora električne energije. U budućnosti se i dalje očekuje izazov sa viškom proizvodnje, ali se zbog tehnoloških inovacija očekuje povećanje efikasnosti i smanjivanje torškova.

Do 2025. prosječni bi modul trebao imati snagu od 310 Wp unutar modula sa 60 ćelija. To će se postići ponajviše boljim proizvodnim materijalima i "naprednim tehnologijama ćelija", ali i napretkom samih modula. Studija je također pokazala da se sa svakim udvostručavanjem proizvodnih kapaciteta prosječna prodajna cijena smanji za 21%.

Izvor: www.pv-magazine.com

Tags:     fotonaponski moduli      krivulja učenja      proizvodnja      kompetitivnost      solar      ćelije      moduli
 
Komentari (1)
HOW TO GET A LEGITIMATE LOAN WITH CLEAR EXPLANATION OF WHAT YOU ARE GOING INTO.
1Nedjelja, 21 Ožujak 2021 17:49
FRANKA CREDIT
Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?