Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Obnovljivi izvori energije ?inili 75% novo instalirane snage elektrana u SAD-u u prvom kvartalu ove godine E-mail
Autor Leo Jerki?   
Petak, 24 Travanj 2015 12:11

Prema najnovijem izvještaju Federalne energetske regulatorne agencije (FERC), odnosno njenog Ureda za energetske projekte, obnovljivi izvori energije su u prvom kvartalu ove godine ?inile 75,43%  novo instalirane snage elektrana u Sjedinjenim Ameri?kim Državama.

U SAD-u je u prvom kvartalu instalirano 1.229 MW elektrana, pri ?emu je 647 MW vjetroelektrana ?ime one ?ine 52,64% novo instalirane snage elektrana, slijede?i je solar sa 214 MW, geotermalne elektrane su ?inile 45 MW, a hidroelektrane 21 MW. Ostatak su ?inile plinske termoelektrane koje su imale instaliranu snagu od 302 MW, odnosno 24,57%.

Podaci su vrlo sli?ni onima iz 2014. godine, kada je instalirano 1.422 MW novih elektrana, od ?ega je 159 MW bilo iz prirodnog plina. U SAD-u sada obnovljivi izvori energije ?ine 16,92% instalirane snage elektrana pri ?emu hidroelektrane ?ine 8,53%, vjetroelektrane 5,65%, biomasa 1,38%, solar 1,03% i geotermalne elektrane 0,33%.

 

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     obnovljivi izvori energije      sad      elektrane      vjetroelektrane      solar      hidroelektrane      plin
 
Komentari (2)
Programirane ATM kartice
2Petak, 29 Prosinac 2023 21:28
alexander castro
Programirane ATM kartice
Postati bogat i živjeti stilom života bogatih i slavnih san je mnogih ljudi. I dok većina ljudi ide na posao ili traži druge etičke metode zarađivanja na internetu.
Programirani bankomat podiže novac s bilo kojeg bankomata i na njemu nema imena jer je programiran samo će vaš PIN biti na njemu, nije mu moguće ući u trag i sada ćete imati novca za posao, kupovinu i dovoljno novca za sebe i svoju obitelj živjeti dalje.
Programirana ATM kartica koja se moĹľe prijaviti na bilo koji bankomat, bilo gdje u svijetu.
E-mail: atmservices44@yahoo.com
E-pošta: atmservices44@aol.com
HOW TO GET A LEGITIMATE LOAN WITH CLEAR EXPLANATION OF WHAT YOU ARE GOING INTO.
1Nedjelja, 21 OĹľujak 2021 17:09
FRANKA CREDIT
Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska rijeÄŤ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za po?etnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?