Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kina u tri mjeseca instalirala solara u rangu sa ukupnom instaliranom snagom Francuske E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 21 Travanj 2015 09:57

Instalacije solara u Kini su u prvom kvartalu bile gotovo jednake ukupnoj instaliranoj snazi solarnih elektrana u Francuskoj.

Kina je u prva tri mjeseca ove godine instalirala 5,04 GW solarnih fotonaponskih sustava, te sada ukupno ima čak 33 GW solarnih elektrana. Izgradnja većine tih elektrana je započeta u zadnjem kvartalu prošle godine nakon što su osigurali lokalne dozvole. U Kini, developeri moraju započeti gradnju unutar jedne godine od dobivanja dozvola.

Kina planira ove godine instalirati oko 17,8 GW solarnih fotonaponskih sustava, odnosno 2,5 puta više nego što je instalirao SAD prošle godine. Ovo je sve dio plana Kine da smanji emisije stakleničkih plinova u idućih petnaestak godina.

Veliki solarni projekti su činili 4,38 GW instalirane sange u prvom kvartalu ove godine u Kini, dok su ostatak činili distribuirani projekti pod čim se smatraju projekti kod kojih se električna energije troši u blizini proizvodnje.

Najviše je instalirala sjeverozapadna regija Xinjiang sa 1,1 GW fotonapnskih elektrana, a slijedili su je Unutrašnja Mongolija, Zhejiang, Gansu i Jiangsu.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     kina      solar      instalirana snaga      fotonapon      francuska      developeri
 
Komentari (1)
HOW TO GET A LEGITIMATE LOAN WITH CLEAR EXPLANATION OF WHAT YOU ARE GOING INTO.
1Nedjelja, 21 Ožujak 2021 17:04
FRANKA CREDIT
Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?