Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Onečišćenje potiče rast solara i električnih vozila u Kini E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 09 Travanj 2015 11:03

Borba Kine protiv onečišćenja zraka dobija sve veći zamah nakon što se predsjednik te države Xi Jinping obvezao u ožujku ove godine na Državnom kongresu, da će oštro kazniti sve koji budu kršili zakon o okolišu.

Slijedi pregled svih promjena i očekivanja na tom zahtjevnom tržištu:

1. Postrožuju se zakoni povezani sa okolišem

Izmjene Zakona o zaštiti okoliša koji su uvedeni od početka ove godine omogućuju svakodnevno kažnjavanje onečiščivaća ukoliko ne poboljšaju uvjete u skladu sa zakonom. Ne-državne organizacije također mogu tužiti onečiščivaće pod određenim uvjetima. Osim toga Kina planira uvesti prve zakone o zaštiti tla te promijeniti zakone za zaštitu vode i zraka.

2. Planiraju se ograničenja u emisijama i sprečavanju fabriciranja podataka

Peking će iduće godine zatvoriti zadnju termoelektranu na ugljen, a sve termoelektrane na ugljen će biti zamijenjene termoelektranama na plin koje će proizvoditi otprilike 2,5 puta više električne energije.

Kina ove godine planira smanjiti emisije sumpornog-dioksida za 3%, te drugih štetnih dušikovih spojeva za 2%. Osim toga će Ministarstvo zaštite okoliša pokrenuti dvogodišnji inpekcijski program nakon što je utvrđeno da su neke lokalne vlade davale lažne podatke o kvaliteti zraka, te će to sada postati strogo kažnjivo.

3. Tvrtke za zaštitu okoliša bi trebale profitirati

Koraci u smjeru čišćeg okoliša povećavaju cijenu dionica proizvođača električnih automobila kao što je BYD Co., proizvođača solara kao što su Hareon Solar Technology i tvrtkama za vodu kao što su Anhui Water Resources Development. Isto tako rastu dionice i tvrtkama koje se bave desulfurizacijom, te tvrtkama koje se bave proizvodnjom opreme za nadgledanje zraka i vode.

4. Više investicija u solarne panele

Kina je nakon povijesnog dogovora sa SAD-om podigla svoje solarne ciljeve za 2015. na čak 17,8 GW. Ovaj ambiciozan cilj bi mogao privući oko 3,4 milijardi dolara investicija u soalrni sektor u odnosu na prijašnji plan. Dodatno Kina planira utrostručiti instaliranu snagu solara u svojoj zemlji na približno 100 GW do 2020.

5. Više pritiska na lokalne vlasti

Lokalne vlasti koje se najčešće promoviraju kroz brži ekonomski razvoj, sada to postižu kroz ekološki aktivizam kao novi način svoje promocije. Provincije su krenule u rat protiv onečišćenja nauštrb ekonmskog rasta u kratkoročnom pogledu. Samo provincija Hebei je u zadnjih godinu dana smanjila potrošnju ugljena za 15 milijuna tona, te zatvorila 141 rudnik i poboljšala uvjete u njih 478.

6. Veći naglasak na transport

U devet gradova u Kini uključujući Peking, 90% onečišćenja dolazi od vozila, industrije, ugljena i prašine. Vozila su važan uzrok onečišćenja u Pekingu, Guangzhou, Shenzhenu i Hangzhou.

Zbog toga se pojačavaju standardi za gorivo te se promoviraju električna vozila. Kina će uvesti čišća goriva do kraja 2016. što je godinu dana ranije nego planirano i jednako kriterijima u Europi. Osim toga Peking će ukinuti restrikcije za vozače električnih vozila prema kojima se neke dane pojedinim automobilima brani izlazak na cestu.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     kina      okoliš      solarni paneli      onečišćenje      električna vozila
 
Komentari (1)
KAKO DOSTAVITI KREDIT SA JEDNIM DOSTOJANJEM
1Ponedjeljak, 20 Siječanj 2020 14:06
Marie Alice
SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?