Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kostarika je tokom 75 dana dobivala 100% električne energije iz obnovljivih izvora energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 26 Ožujak 2015 17:58

Kostarika je postigla izvrstan rezultat korištenjem isključivo obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije tokom perioda od 75 dana.

Velika količina kiše je omogućila regiji da u potpunosti izbaci korištenje fosilnih goriva za proizvodnju električne energije. Većina električne energije je proizvedena iz četiri hidroelektrane - uz malu pomoć geotermalne, solarne energije i vjetroelektrana. S obzirom da je u toj državi u gradnji veći broj elektrana koje koriste obnovljive izvore enrgije, izgleda da bi se ovaj trend mogao nastaviti i u budućnosti.

Ovaj podatak je obajvio Elektroenergetski institut Kosta Rike (ICE) koji je u vlasništvu države a koji je objavio da tokom ove godine još nisu korištena fosilna goriva za proizvodnju električne energije. Sama Kostarika ima samo 4,8 milijuna stanovnika, mnogo kiše koja omogućava rad, četiri hidroelektrane te veliki broj vulkana koje omogućavaju korištenje geotermalnih elektrana.

Diversifikacija je budućnost otoka u kojem 80% električne energije dolazi iz hidroelektrana, čiji udio se planira smanjiti u budućnosti. Otprilike 10% potreba za električnom energijom su prošle godine pokrile geotermalne elektrane, a u planu je razvoj projekta sa tri postrojenja čija bi ukupna snaga bila 150 MW, a koji bi vrijedio čak 958 milijuna dolara.

Kostarika inače ima cilj ugljične neutralnosti do 2021., sa dodatnim ciljem nekorištenja nafte koje ima na pojedinim dijelovima države uz obalu.

Izvor: http://inhabitat.com

 
Komentari (1)
KAKO SAM DOBIO KREDIT OVAJ BOŽIĆ 2021
1Subota, 23 Siječanj 2021 08:46
Pohvala
Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedočenju. Zajam sam dobio 1. siječnja 2021. preko gospođe Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?