Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Studija pokazala da u Njemačkoj treba povećati broj reverzibilnih hidroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 20 Veljača 2015 10:32

Njemačka trenutačno ima oko 7 GW reverzibilnih hidroelektrana, a studija koju je naručio Voith Hydro je ukazala da u saveznim državama Thuringia i Baden-Württemberg postoji potencijal za izgradnju čak 24 GW dodatnih reverzibilnih hidroelektrana.

Studija je pokazala da reverzibilne hidroelektrane mogu biti idealna rezerva za veću integraciju varijabilnih izvora obnovljive izvore (posebno solarnih elektrana i vjetroelektrana) u elektroenergetsku mrežu do 2030. godine.

Predstavnici Njemačkog parlamenta i federalne vlasti su ekstenzivno obilazili Voithovo postrojenje u listopadu prošle godine kako bi dobili više informacija o tehnologiji reverzibilnih hidroelektrana. Tokom posjeta se raspravljalo o energetskoj tranziciji u Njemačkoj i Euopi i kako bi se u nju mogle uklopiti reverzibilne hidroelektrane sa svojom mogučnošću spremanja energije.

Regija Swabian Jura gdje se nalazi veliki potencijal za takve elektrane je omeđena sa Dunavom na jugoistoku i gornjim Neckarom na sjeverozapadu. U samoj studiji su reverzibile hidroelektrane proučavane u dva scenarija - jedan za 2030. sa udjelom OIE od 60% i drugi za 2050. sa udjelom OIE od 80%. Samo istraživanje je napravila Tehnička visoka škola Rheinisch-Westfälische koja je dio Sveučilišta Aachen. U njoj su navedene prednosti korištenja reverzibilnih hidroelektrana u kombinaciji sa drugim OIE, a koje uključuju važne sistemske usluge, pogotovo za kontrolu rezervi, ali i osiguranje iznosa i kvalitete proizvedene električne energije. Osim toga su one odlične za spremanje električne energije.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     njemačka      reverzibilne hidroelektrana      studija      voith      sveučilište aachen
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?