Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Njemačka je izgradila 1,89 GW fotonaponskih sustava tokom prošle godine E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 05 Veljača 2015 17:39

Službeni podaci o novo instaliranoj snazi fotonaponskih sustava u Njemačkoj prošle godine su bili malo ispod godišnjih predviđanja od 2 GW.

Prema konačnim podacima koje je objavila Njemačka federalna mrežna agencija prošle godine je u toj zemlji instalirano 1,89 GW novih fotonaponskih sustava. Prošla godina je bila slabija u odnosu na predviđanja IHS-a koja su bila 2,1 GW te slaba u odnosu na 2013. godinu kada je instalirano 3,14 GW te 2012. kada je instalirano 7,27 GW solarnih fotonaponskih sustava.

Njemačka je vodeća svjetska zemlja što se tiče instalirane snage fotonaponskih sustava sa 38,23 GW, ali bi je ove godine trebala obići Kina u kojoj je najvljeno dodatnih 15 GW sustava ove godine.

Za Njemačku se ove godine planira oko 2,5 GW fotonaponskih sustava, pri čemu sama vlada ove godine planira pilot tendere za fotonaponske sustave na tlu koji bi trebali krenuti u travnju.

Na kraju prošle godine odnosno u prosincu je u Njemačkoj instalirano 107,6 MW novih sustava, naspram 105,9 MW u studenom. Oba rezultata su bila dosta lošija nego u istom periodu 2013. godine kada je instalirano 166 MW. 2013. godina je po mjesecima bila bolja od 2014. svaki mjesec osim srpnja kada je instalirano 350 MW.

 

Izvor: www.pv-magazine.com

Tags:     njemačka      instalirana snaga      fotonaponski sustavi      solar
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?