Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Fotonaponske elektrane u Italiji proizvele 7,5% potreba za električnom energijom u 2014. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 19 Siječanj 2015 12:07

Najveći talijanski operator prijenosne mreže Terna je ovaj tjedan objavio preliminarni podatke za električnu energiju za 2014. godinu. Prema podacima talijanski fotonaponski sustavi su proizveli rekordnih 23.299 GWh električne energije tokom prošle godine čime se pokrilo 7,52% potreba za električnom energijom te države.

To je porast od 9,8% u odnosu na proizvodnju iz fotonapona u 2013. godini kada je proizvedeno 21.299 GWh, odnosno otprilike 6,6% potražnje za električnom energijom u toj godini. Ukupno gledano je prošla godina bila odlična za OIE sektor u Italiji jer su svi izvori imali određeni porast proizvodnje. Od svih tehnologija je fotonapon postigao najveći rast u odnosu na godinu ranije, te je drugi u odnosu na hidroelektrane koje su proizvele 58.067 GWh.

S druge strane termoelektrane su proizvele 165.684 GWh što je bio pad od 9,7% u odnosu na godinu ranije. Ukupna potražnja za električnom energijom je pak bila 3% manja nego 2013. godine. Što se tiče mjesečnih proizvodnji najbolji mjesec za fotonaponski sektor je očekivano bio kolovoz sa 2.832 GWh u odnosu na najgori siječanj kada je proizvedeno samo 780 GWh.

U Italiji ima ukupno 18,2 GW fotonaponskih sustava kroz 531.242 sustava, a ove godine se ponovno spominju novi načini da se smanje prihodi tih sustava kroz nove namete iako je tokom prošle godine već retroatkivno smanjena tarifa za fotonaponske sustave. Unatoč tome preko sustava za net-metering Italija još uvijek gradi mnogo malih fotonaponskih sustav čija je pojedinačna snaga do 500 kW.

 

Izvor: www.pv-magazine.com

Tags:     italija      fotonaponski sustavi      proizvodnja električne energije      tarifa
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?