Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kako će izgledati budućnost održivog Njemačkog grada Freiburga E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 05 Siječanj 2015 16:27

Tajna upravljanja urbanim okolišom na duge periode je da postane održiv kroz infrastukturne promjene što zahtjeva dugoročna planiranja i provedbu koraka prema tome cilju - a to znaju u Freiburgu.

Freiburg (230.000 stanovnika) koji se nalazi u Njemačkoj regiji Baden-Württemberg je već 30 godina i više pionir u održivom razvoju. Tokom 1970-ih su lokalni protesti protiv nuklearne elektrane potaknuli studiju izdanu 1980-ih koja se zvala "Energiewende", te je sama po sebi postala okosnica Njemačke elektroenergetske tranzicije. Kasnije je u Freiburgu otvoren najveći Europski istraživački centar za solarnu energiju - Fraunhofer ISE, a dodatno su u Freiburgu napravljene PlusEnergy pasivne kuće  sa solarnim krovovima oko 2000. godine. Te zgrade (na slici) mogu proizvesti više energije nego što njihovi stanovnici potroše tokom jedne godine.

Freiburg je u zadnjih 20 godina razvijao i druge projekte osim vlastite proizvodnje električne energije, te se tako puno radilo na efikasnosti u toplinskom i transportnom sektoru. Na primjer grad trenutačno proširuje svoje biciklističke staze u koje je uložena prilična količina sredstava. Ispod jedne od glavnih prometnica se gradi tunel koji omogućuje biciklistima i pješacima da ne moraju čekati na semaforima. Ovaj specifični projekt je dio kampanje izgradnje "autoceste" za bicikliste kako bi mogli putovati kilometrima bez zaustavljanja. U Freiburgu se sve češće brže putuje biciklima nego autima.

Freiburg je puno uložio i u javni promet, tj. u ovom slučaju tramvaje koji staju na platformama koje se dižu na razinu vrata tako da se lakše koriste sva vrsta kolica, te stoga nigdje nema nikakvih stepenica. Tramvaji i autobusi također voze jako često tako da su uglavnom brži od automobila, posebno ako tražite i parkirno mjesto.

Zona za pješake u gradu se povećava, te će praktički cijeli centar uskoro biti u potpunosti bez atuomobila. Od 1982. godine je udio korištenja automobila pao sa 38% na otprilike 30% danas, a 80% svih stanovnika grada živi u krugu od 500 metara od stanice za javni prijevoz.

Pri izgradnji novih kvartova grad se trudi da je spoj na javni transport spreman i prije nego što se zgrade dovrše, te se aktivno razvija grad na način da se prvo popune rupe u prostoru u gradu.

Industrija u gradu je također važna. Industrijski dio grada na sjeveru troši 21% ukupne električne energije. Gradska elektroprivreda je tako prošle godine napravila mapu na kojoj je pokazala koji su krovovi adekvatni za fotonapon, gdje ima viška otpadne topline iz industrijskih procesa, te gdje se mogu graditi male geotermalne elektrane. Osim toga planiraju se bolje rapoređeni restorani u tom predjelu kako bi se potaknulo veće korištenje bicikala i pješačenja na pauzi za ručak.

Freiburg je stoga pravi primjer grada koji promišlja o budućnosti svojih građana i koji bi trebao biti primjer drugim gradovima kako da rade na svojoj održivoj budućnosti. S obzirom na svoju veličini bi mogao biti dobar primjer nekim gradovima u Hrvatskoj (Osijek, Split, Rijeka...).

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     freiburg      njemačka      održivi razvoj      obnovljivi izvori energije      efikasnost      solar      bicikli      pješačenje
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?