Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Catapult poziva na određivanje smjernica za iskorištavanje energije mora u UK E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 18 Prosinac 2014 23:48

Kompanija Offshore Renewable Energy Catapult poziva Ujedinjeno Kraljevstvo na hitno određivanja smjernica i konkretnih koraka vezanih za iskorištavanje energije valova i energije plime i oseke.

Catapultovo istraživanjeIstraživanje, koje je provela Offshore Renewable Energy Catapult otkriva kako bi sektori iskorištavanja energije valova i energije plime i oseke gospodarstvu Ujedinjenog Kraljevstva do 2050. godine mogli donijeti oko 76 milijardi funti. No, nedostatak jasnih ciljeva i smjernica za daljnji razvoj ne pomažu u ostvarivanju takvih mogućnosti, te dodatno odbijaju investitore koji odustaju od provedbe projekata.

Catapult poziva privatni sektor, ali i javnost na dodatna ulaganja koja će omogućiti dovršetak radova na započetim projektima. Procjenjuje se da sektor energije plime i oseke trenutno treba više od 100 milijuna funti za daljnji razvoj, dok sektoru energije valova nedostaje gotovo dvostruko više financijskih sredstava.

U istraživanju se ističe pet načina na koje je moguće ubrzati komercijalizaciju tehnologije, što bi smanjilo rizike daljnjih ulaganja, a uključuju poboljšanje u procjenjivanju tehnologija, standardiziranje pristupa kod tehnologija u razvoju, veću koordinaciju između privatnog i javnog sektora, te veću koordinaciju između projekata i tehnologija. Uz to, značajna je i uloga vlade koja ima mogućnost otpisivanja ili smanjenja duga industrijama.

Energija valova i energija plime i oseke predstavljaju vitalan dio budućnosti razvoja elektroenergetskog miksa Ujedinjenog Kraljevstva, te je upravo u ovim trenucima važno pokrenuti financiranja koja će se u budućnosti pozitivno odraziti na gospodarstvo u zemlji, zaključio je Stephen Wyatt, direktor u ORE Catapult.

 

Izvor: http://renews.biz/

Tags:     ORE Catapult      UK      energija valova      energija plime i oseke      razvoj      2050      energija mora
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?