Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Velika solarna elektrana u obliku tulipana će proizvoditi čistu energiju Etiopiji E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 05 Prosinac 2014 11:12

Razvoj u ruralnim Afričkim zajednicama je često limitiran zbog nedostatka pristupa električoj energiji - stalan izvor električne energije je potreban za rad bolnica, kuća i poslova.

Vlada Etiopije je upravo objavila planove da se taj problem riješi uz pomoć AORA Solar-hibridnog sustava. AORA sustav je genijalan jer je modularan, te koristi manje vode nego drugi sustavi, ali najbolje u svemu je da ovaj koncentrirajući solarni stup izgleda kao jako veliki tulipan.

Jedinstveni AORA dizajn ne zauzima mnogo prostora: 0,35 hektara po modulu može proizvoditi 100 kWh solarne energije i 170 kWh toplinske energije , uz korištenje samo 8% vode koja je inače potrebna za CSP projekte. Loptasti dizajn nije samo privlačan, nego omogućuje Suncu da grije zrak unutar objekta kako bi se proizvodila električna energija.

AORA će pomoći u osposobljavljanu lokalne zajednice u Etiopiji u upravljanju Tulipanom kao dijelom zemljinog cilja da postane zelena ekonomska nacija do 2025. godine. Tulipan koji proizvodi električnu energiju 24/7 je važan dio tog razvoja.

 

Izvor: http://inhabitat.com

Tags:     etiopija      afrika      ruralna zajednica      električna energija      solarni hibridni sustav      aora      sustav      dizajn
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?