Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Abengoina Mojave CSP elektrana snage 250 MW ušla u komercijalni rad E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 03 Prosinac 2014 13:31

CSP elektrana Mojave snage 250 MW neto (280 MW brutto) koja koristi tehnologiju paraboličkih žlijebova je ušla u komercijalni rad u Kaliforniji, Sjedinjenim Američkim Državama.

Komercijalni rad na elektrani je započet prvog posinca ove godine, a tvrtka-kćer Abengoe, Abengoa Yield je objavila ovu vijest. Elektrana se nalazi oko 160 kilometara sjeveroistočno od Los Angelesa, te proizvodi dovoljno električne energije za 90.000 kućanstava i štedi godišnju emisiju ugljičnog-dioksida u iznosu od 350.000 tona.

Tokom gradnje je u jednom trenutku na projektu radilo više od 2.200 ljudi, a zbog razvoja projekta je otvoreno nekoliko tisuća direktnih i indirektnih poslova kod dobavljača. CSP elektrana Mojave će električnu energiju isporučivati elektroprivredi Pacific Gas & Electric (PG&E) kroz dvadesetpetogodišnji ugovor o otkupu električne energije.

Abengoa Yield u svom vlasništvu ima 710 MW elektrana koje koriste obnovljive izvore neergije, 300 MW konvencionalnih elektrana na fosilna goriva i oko 1.600 kilometara prijenosne mreže.

Izvor: www.csp-world.com

Tags:     csp elektrana      abengoa      komercijalni rad      kalifornija      sad      mojave
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?