Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Njemačka ostvarila najlošije fotonaponske instalacije u mjesecu od ožujka 2009. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 02 Prosinac 2014 13:57

U Njemačkoj je tokom listopada 2014. instalirano 75,5 MW novih solarnih elektrana što je najgori mjesečni rezultat te države u zadnjih pet godina.

Ovi podaci prikazuju loše stanje tržišta otkada je u kolovozu ove godinu donešen novi Zakon o obnovljivim izvorima energije u Njemačkoj. 75,43 MW je instalirano kroz 5.367 postrojenja, što je priličan pad u odnosu na rezultate u kolovozu (140 MW) i rujnu (110 MW). Ovo je prvi puta od ožujka 2009. godine da instalacije nisu bile troznamenkaste.

Do daljnjeg se ne očekuje povećanje feed-in-tarife koja je pala za 0,25% u studenom za solarne elektrane snage do 500 kW. Što se tiče sustava većih od 500 kW oni moraju prodavati električnu energiju direktno na tržištu zbog čega je trenutačno došlo do velikog pada tog segmenta pa je u listopadu instalirano samo 12 sustava većih od 500 kW, pri čemu je samo 1 sustav veći od 2 MW.

U prvih deset mjeseci ove godine je Njemačka instalirala oko 1,69 GW fotonaponskih postrojenja što, iako nije spektakularan rezultat nije ni toliko slabo pogotovo kada se u obzir uzme stanje na većini drugih tržišta u Europi.

 

Izvor: www.pv-magazine.com

Tags:     njemačka      fotonaponske instalacije      solarni sustavi      europa
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?