Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Fraunhofer CSE instalirao prvi fotonaponski Plug&Play sustav E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 26 Studeni 2014 13:32

Fraunhoferov laboratorij za istraživanje i razvoj je objavio da kada rezidencijalni krovni fotonaponski sustav koji su razvili postane komercijalno dostupan, vlasnici kuća će moći kupiti i instalirati sustav jednako jednostavno kao i perilicu za rublje.

Fraunhoferov Centar za sustave održive energije (CSE) je dovršio svoju prvu javnu instalaciju i spajanje na mrežu novog rezidencijalnog krovnog Plug&Play fotonaponskog sustava. Financiranje za projekt je osigurao Američki Odjel za energiju kroz svoju inicijativu SunShot, a predstavlja holistički pristup rezidencijalnim fotonaponskim sustavima koji će dramatično pomoći u ukupnoj instaliranoj snazi solarnih elektrana do 2020. godine, sa 4 dolara po Watu instalirane snage na 1,5 dolar po Wattu.

Fraunhoferov laboratorij je razvio dizajn sustava koji uzima u obzir cijeli proces kupnje sustava i instalacijski proces uključivanjem inovativnih tehnologija sa arhitekturom fotonaponskih sustava koji pojednostavljuju spajanje na mrežu, ishođenje dozvola i inspekciju. Ovaj projekt je jedinstven jer osim tehnološkog razvoja uključuje i integraciju sa elektroprivredom i nadležnim tijelima. Sama instalacija sustava uz kupovinu fotonaponskog sustava će trajati manje od 10 sati.

Fraunhofer CSE je na projektu radio sa komercijalnim partnerima koji uključuju grad Boston, lokalne vlasti u Massachussetsu i elektroprivrede u regji New England. Na demonstracijskom projektu je Fraunhofer CSE obavio instalaciju i puštanje sustava u pogon u manje od jednog sata, a slijedeći cilj je predstaviti komercijalni sustav 2015. godine.

Izvor: www.pv-magazine.com

Tags:     fraunhofer      laboratorij      fotonaponski sustav      cse      sunshot      krov      vlasnici kuća
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?