Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Europa je i dalje vodeća u relativnoj proizvodnji iz solarne energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 19 Studeni 2014 22:37

Prema novom izvještaju Međunarodne energetske agencije (IEA) Europa više nije dominantna u pogledu ukupne instalirane snage solarnih elektrana pošto su Kina, Japan i SAD zauzele drugo, četvrto i peto mjesto na ljestvici na kraju prošle godine.

Ipak, ako se pogleda proizvodnja iz solarnih elektrana u odnosu na relativnu potražnju za električnom energijom u svakoj državi, vidi se da Europa dominira. Prema toj ljestvici je Japan 13., a SAD i Kina su ispod svjetskog prosjeka kao što se i vidi na prikazu ispod.


Slika 1: Udio soalrne energije u ukupnoj potrošnji električne enerigje po državama

Vodeća mjesta na listi drže sasvim očekivano Europske zemlje i to Italija, Njemača, Grčka, Češka, Bugarska, Španjolska, Belgija, Rumunjska, Australija i Slovačka. Jedina ne europska zemlja na popisu, i to na devetom mjestu je Australija.

Unatoč tome i u Europi ima puno mjesta za napredak pošto vodeća Italija pokriva samo 7,5% svojih potreba za električnom energijom iz solarne energije.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     Međunarodne energetske agencije      europa      kina      japan      sad      njemačka      italija      solarna energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?