Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Predstavljamo web stranicu go100re.net E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 13 Studeni 2014 23:30

Global 100%RE je svjetska incijativa koja promovira 100% korištenje obnovljivih izvora energije. Ona spaja fragmentirane točke u zajedničku globalnu alijansu koja pokazuje da je 100% održiva obnovljiva energija hitna i dostižna.

Ovime se ova jedinstvena kampanja koristi incijativama koje već postoje na državnim, regionalnim i lokalnim nivoima, te potiče i svjetski razgovor sa ciljem 100% OIE pri čemu bi se to uzelo kao novu normalnost.

Cilj ove incijative je započeti dijalog o 100% OIE, izgraditi kapacitete i educirati donositelje odluka o prilikama, studijama i pričama koje se događaju svugdje u svijetu. Za tu svrhu kampanja radi na utvrđivanju svjetske mreže 100% OIE regija. Investicije u 100% OIE trebaju krenuti sada ako želimo dostići da imamo 100% OIE sektor do 2050. godine. Ovo rješenje se može postići samo uz pomoć zadrugarstva i sudjelovanja lokalnh zajednica i društava. To je i najbrži način da se to postigne.

Na samoj stranici se nalazi i karta koja pokazuje koje sve regije i mjesta imaju cilj od 100% OIE, i u kojem periodu to kane postići. Trenutačno je na mapi preko 60 inicijativa povezanih sa ovim ciljem. Između ostalih tu je i Danski cilj za 100% OIE u svim sektorima do 2050. godine, Škotski cilj od 100% OIE do 2020. godine, pojedinačni ciljevi mnogih gradova u Europi i  svijetu i drugi.

Više informacija o cijeloj incijativi na engleskom jeziku može se naći ovdje.

Tags:     go100%re      inicijativa      obnovljivi izvori energije      alijansa      oie      investicije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?