Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Rezidencijalno tržište spremanja energije bi trebalo narasti na 900 MW do 2018. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 12 Studeni 2014 22:52

IHS je objavio predviđanja za tržište spremanja energije za sustave spojene na elektroenergetsku mrežu, a koje bi tokom iduće četiri godine trebalo skočiti sa 90 MW na 900 MW.

Ova velika ekspanzija se očekuje primarno zbog sve veće atraktivnosti fotonaponskog sustava koji bi se ponajprije koristili za vlastitu potrošnju, a ulogu će imati i poticaji za takve sustave.

U svom zadnjem izvještaju IHS je naveo da je rezidencijalno fotonaponsko tržište razočaralo u zadnje vrijeme na ključnim tržištima kao što su Italija, Njemačka i Velika Britanija pri čemu su jedan od limitirajućih faktora visoki troškovi baterijskog sustava.

Ipak zbog predviđenog velikog pada cijena litij-ionskih baterija koje su ove godine pale 20%, a iduće će pasti 15% bi ovo tržište trebalo ubrzano rasti. Smanjenje troškova i bolji poticaji za spremanje će potaknuti 90% rast tržišta za rezidencijalne baterijske sustav iduće godine. Taj rast bi se ponajviše mogao ostvariti zbog sve veće atraktivnosti vlastite potrošnje kod fotonaponskih sustava. Spremanje energije na lokaciji za kasnije korištenje je model koji ima najviše smisla za vlasnike kuće i koji bi se u budućnosti trebao dodatno poticati.

Glavna tržišta za vlastitu potrošnju bi trebala biti Italija, Njemačka, Australija i Velika Britanija, koja bi trebala činiti 40% rezidencijalnog tržišta spemanja energije do 2018. godine.

Izvor: www.pv-magazine.com

Tags:     ihs      spremanje energije      elektroenergetska mreža      njemačka      italija      velika britanija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?