Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Nicaragua proizvela rekordnu količinu energije iz obnovljivih izvora energije E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 12 Studeni 2014 15:38

Većina energije koju Nicaragua proizvodi dolazi iz zelenih izvora, a u prvoj polovini 2014. godine energija proizvedena iz obnovljivih izvora čak je bilježila značajan izvoz u zemlje kao što su Costa Rica, Panama i Honduras.

Prema izvješću agencije Clean Energy XXI, prošli je vikend Nicaragua zabilježila rekordnu proizvodnju iz obnovljivih izvora energije, koja je u nedjelju iznosila čak 82%. Od toga je energija vjetra činila 31%, a slijedile su je hidroenergija (27.54%) i geotermalna energija (23.2%).

Tijekom prve polovine ove godine Nicaragua je izvozila energiju u Costa Ricu, Panamu i Honduras, čime je značajno iskoristila prednosti koje pruža stvaranje Središnjeg međunarodnog sustava (SIEPAC). Do kraja godine očekuju se dodatna povećanja i bilježenje novih rekorda koji će rezultirati vjetrovitim studenim i prosincem, te proizvodnjom energije iz biomase od strane lokalnih šećerana.

Clean Energy XXI ističe kako će se iz državnog proračuna izdvojiti dodatnih 19 milijuna dolara za proširenje elektroenergetskog sustava kao i unaprjeđenje postojećeg. Među prioritetnim ciljevima nalazi se i daljnji razvoj Državnog plana održive elektrifikacije i obnovljivih izvora energije, a do 2017. godine planira se uvesti električnu energiju u novih 300.000 domova, od čega će direktnu korist imati 1.7 milijuna ljudi.

 

Izvor: http://thinkgeoenergy.com/

Tags:     Nicaragua      rekordna proizvodnja      eergija vjetra      hidroenergija      geotermalna energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?