Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Scatec Solar osigurao 100 milijuna dolara u financiranju za projekte solarnih elektrana u Jordanu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 10 Studeni 2014 16:34

Norveška tvrtka Scatec Solar je zajedno sa svojim partnerima iz Jordana osigurala financiranje od EBRD-a i Francuskog Proparco za 43 MW planiranih projekata solarnih elektrana.

Norveški Scatec Solar je sa svojim poslovnim partnerima osigurao 100 milijuna dolara financiranja za razvoj i gradnju tri solarne elektrane u Jordanu čija će zajednička snaga biti već gore spomenutih 43 MW.

Partneri Scatecu u razvoju su Quest Energy Investment, European Jordanian Renewable Energy Projects i Greenland Alternative Energy. Ukupni budžet za projekte je 135 milijuna dolara.

Scatec Solar će izgraditi solarne elektrane, te ih održavati i servisirati kada budu izgrađene. Scatec će biti 70% vlasnik 10 MW elektrane Oryx, te 40% vlasnik druge dvije elektrane čija je ukupna snaga 33 MW. Dovršetak elektrana se očekuje u drugoj polovici iduće godine, a godišnja proizvodnja bi im trebala biti 104.000 MWh, uz godišnje prihode od otprilike 17 milijuna dolara. Lokacija elektrana je pokraj grada Maan na jugu Jordana, a električna energija će se otkupljivati tokom 20 godina. Scatec Solar je trenutačno vlasnik 220 MW solarnih elektrana u Češkoj, Ruandi i Južnoafričkoj Republici.

Izvor: www.pv-magazine.com

Tags:     norveška      scatec solar      jordan      solarne elektrane      ebrd
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?