Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

OpenHydro i Emera objavili novu suradnju po pitanju energije plime i oseke E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 07 Studeni 2014 15:37

Cape Sharp Tidal je nova kompanija u zajedničkom vlasništvu kompanije OpenHydro i kanadskog partnera, kompanije Emera Inc. Kompanija u planu ima razvoj projekata iskorištavanja energije plime i oseke na području Bay od Fundy, a konkretno je riječ o razvoju projekta snage 4 MW koji bi u 2015. godini trebao biti spojen na elektroenergetsku mrežu.

Prema riječima partnera, ovaj projekt biti će prvi takav projekt u svijetu snage nekoliko MW, a činiti će ga međusobno povezani agregati na plimu i oseku. Projekt će osigurati električnu energiju za više od 1.000 kućanstava na području Nova Scotia.

Obnovljivi.com

Predsjednik i CEO kompanije Emera, Chris Huskilson, izjavio je kako su vrlo optimistični glede projekta s obzirom da već imaju pozitivna iskustva sa istraživanjem iskorištavanja energije plime i oseke na tom području koje su proveli 2009. godine. Potencijal energije plime i oseke u Bay of Fundy omogućava stvaranje industrije energije plime i oseke u regiji Nova Scotia, te daljnje prenošenje iskustva i znanja na druge dijelove svijeta, zaključuje Huskilson.

Agregati koji će se primjenjivati na projektu najnoviji su agregati kompanije OpenHydro, a riječ je o 16 m, 2 MW Open-Centre agregatima. Agregati će biti izgrađeni na samom lokalitetu, u Dartmouthu, u suradnji sa brodogradilištem Irving Shipbuilding.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     energija plime i oseke      OpenHydro      Bay of Fundy
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?