Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Obamina uprava objavila Klimatske planove državne agencije E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 07 Studeni 2014 15:19

Planovi za održivost i Planovi za klimatske promjene objavljeni su 31. listopada na petu obljetnicu predsjedničkog Izvršnog ureda za zaštitu okoliša, energetiku i gospodarstvo, a uključuju planove za smanjenje emisija stakleničkih plinova i pripreme za utjecaj klimatskih promjena.

Tijekom prošle godine, Odjel za energetiku ostvario je niz značajnih uspjeha promovirajući oblike čiste energije, smanjenja otpada i smanjenja emisija sakleničkih plinova, neki od kojih su:

  • dodavanje 33 objekta u svoj portfelj kojeg trenutno čini 101 objekt koji predstavlja viskokvalitetne održive zgrade; u odnosu na 2012. godinu to je povećanje održivih objekata od 49%,

  • smanjenje upotrebe goriva za letjelice za 8% u odnosu na razine iz 2012. godine, odnosno za 16 % u odnosu na razine iz 2005. godine. DoE ima u planu do 2020. godine smanjiti upotrebu goriva za letjelice za 30% u odnosu na razine iz 2005. godine,

  • prošlog je lipnja DoE dovršio izgradnju vjetroelektrane Pantex Plant, snage 11,5 MW, koja se nalazi u Teksasu. Ovo je najveća vjetroelektrana u državnom vlasništvu.

 

Tijekom Obaminog mandata državne su agencije ostvarile značajan napredak u smanjenju emisija stakleničkih plinova, poboljšanja energetske učinkovitosti i smanjenje utjecaja na klimatske promjene, a predloženi planovi trebali bi pomoći u daljnjim koracima ostvarivanja ciljeva za 2020. godinu, odnosno u dodatnom smanjenju emisija i utjecaja na klimu, a povećanja zelenih energija i energetske učinkovitosti, zaključio je Mike Boots, voditelj Vijeća Bijele kuće po pitanju kvalitete zaštite okoliša.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     DoE      S.A.D.      energetska učinkovitost      klimatske promjene      2020
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?