Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Svjetski kapaciteti bioenergije u usponu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 04 Studeni 2014 11:43

Prema najnovijem izvješću koje je izdao GlobalData tržište ukupno instalirane snage bioenergije do 2025. godine trebalo bi premašiti 165 GW.

Obnovljivi.comKrajem 2013. godine ukupno instalirana snaga bioenergije iznosila je 8,7 GW, a u godinama koje slijede ovaj bi sektor trebao doživjeti procvat, ističe se u najnovijem izvješću naziva "Global Biopower Market - Capacity, Generation, Market Size, Major Feedstock, Regulations, and Key Country Analysis to 2025", koji je izradila kompanija GlobalData.

Ključna svjetska tržišta, S.A.D., UK, Njemačka, Brazil, Indija i Kina, u prošlom su desetljeću bilježila konstantan rast, osim S.A.D.-a koji je u razdoblju od 2007. do 2014. godine bilježio manji pad na godišnjoj razini. Vrhunac rasta zabilježen je u 2009. godini kada su kapaciteti dosegli 6,9 GW, a na tržište se uključilo i nekoliko novih zemalja, istaknuo je Harshavardhan Reddy Nagatham, analitičar u GlobalData.

Nakon toga je u 2010. godini uslijedio manji pad, što je posljedica financijske krize koja je u tom razdoblju vladala u Europi i S.A.D.-u. Zahvaljujući sve većoj promociji bioenergije, i sve većem interesu za istu, povećanje kapaciteta na godišnjoj razini trebalo bi uslijediti nakon 2015. godine uključivanjem novih zemalja u sektor. Nagatham zaključuje kako se svjetski godišnji rast ne bi trebao spustiti na razinu iz 2009. godine sve do nakon 2021. godine.

U izvješću stoji kako su glavni pokretači ovog sektora prvenstveno vladine potpore, posebice poticaji za obnovljive izvore energije kao što su financijske potpore u udjelima, porezne olakšice i povoljna kreditiranja. Dodatan poticaj dolazi od strane inicijativa za smanjenje razina emisija i smanjenja ovisnosti o fosilnim gorivima, čime bioenergija dobiva dodatnu prednost kao jedan od oblika obnovljivih izvora energije. Također, određeni oblici zbrinjavanja otpada i kompostiranja indirektno potiču razvoj bioenergije, a dodatno je niz kompanija već sada osiguralo tehnologije za zbrinjavanje biootpada i proizvodnju bioenergije, zaključuje Nagatham.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     biomasa      bioenergija      GlobalData      razvoj
 
Komentari (1)
KAKO SAM DOBIO KREDIT OVAJ BOŽIĆ 2021
1Subota, 23 Siječanj 2021 08:45
Pohvala
Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedočenju. Zajam sam dobio 1. siječnja 2021. preko gospođe Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com ?

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?