Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Graf koji pokazuje kako "stručnjaci" krivo procjenjuju vjetroelektrane i solarne elektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 11 Kolovoz 2014 17:26

Jedna od nevjerojatnijih stvari u energetskoj industriji tokom zadnjeg desetljeća je ponašanje "priznatih stručnjaka" koji u potpunosti podcjenjuju rast obnovljivih izvora energije, te guraju fosilna goriva.

Time se najčešće ulaže puno sredstava u centralizirana postrojenja na fosilna goriva i prijenosnu mrežu potrebnu za priključenje istih. Kada se rade predviđanja zelene nevladine organizacije koje se često optužuje da fantaziraju s brojkama su puno bliže činjenicama, pogotovo kada se gledaju instalirane snage solarnih elektrana i vjetroelektrana.

Graf ispod u principu govori sam za sebe, te pokazuje da je Greenpeace puno bliži stvarnosti od Međunarodne energetske agencije (IEA) u svojim dugoročnim predviđanjima rasta instalacija vjetroelektrana i solarnih elektrana. Oni vjerojatno i bolje razumiju kako bi se svijet mogao brže razvijati prema sustavu čija su osnova obnovljivi izvori energije.


Slika 1: Graf koji pokazuje predviđanja i ukupnu instaliranu snagu solarnih fotonaponskih elektrana odnosno vjetroelektrana

Tags:     graf      solar      vjetar      obnovljivi izvori energije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?