Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Indija planira svoju najveću aukciju solarnih elektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 26 Srpanj 2014 19:43

Indija planira aukciju 1.500 MW solarnih elektrana u svom najvećem tenderu do sada, uz napomenu da se očekuju cijene ekvivalentne cijeni termoelektrana na ugljen čak pet godina prije nego što je planirano.

Godina izjednačavanja cijene sa ugljenom bi se prema najnovijim predviđanjima Indijske vlade trebala dogoditi već 2017. godine, u odnosu na prije planiranu 2022. godinu. Indija kao i Brazil i Južnoafrička Republika koristi konkurentske aukcije za obnovljive izvore energije kako bi smanjila poticaje za te izvore. Time je Indija prepolovila cijene solarne energije od svoje prve aukcije 2010. godine.

Tvrtke će nuditi cijene ispod maksimalne tarife koje će postaviti regulator električne energije prema pravilima aukcije. Oni koji ponude najnižu cijenu za prodaju solarne energije će dobiti aukciju. Projekti će moći imati snagu od 10 do 50 MW, a jedna tvrtka će maksimalno moći osvojiti 100 MW. Od ukupno 1.500 MW trećina će morati koristiti lokalne solarne ćelije i panele. Aukcija će ići u dva dijela pri čemu će prvih 750 MW biti dodijeljeno do ožujka, a drugih 750 MW u drugoj polovici godini.

 

Izvor: www.renewableeenergyworld.com

Tags:     indija      solarne elektrane      tender      termoelektrane na ugljen      aukcija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?