Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

OIE (bez hidroelektrana) u Njemačkoj proizveli 27% električne energije u prva dva kvartala 2014. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 03 Srpanj 2014 21:18

Fraunhofer ISE je objavio podatke o udjelu pojedinih sektora u ukupnoj proizvodnji električne energije u Njemačkoj u prva dva kvartala ove godine.

Prema njima je udio obnovljivih izvora energije (bez hidroelektrana) skočio sa 24% prošle godine na 27% ove godine što znači da su OIE prvi puta nadmašili termoelektrane na lignit. U odnosu na prva dva kvartala prošle godine solar je skočio za 28%, a vjetar za 19%. Solar i vjetar su sami pokrili 17% potreba za električnom energijom.

S druge strane je proizvodnja iz prirodnog plina pala za 25%, a iz ugljena za 11%. U apsolutnim brojkama je tako proizvodnja iz vjetroelektrana skočila za 4,2 TWh, iz solara 4,0 TWh, a iz biomase za 1,7 TWh. Plin je pak pao za 5,6 TWh, a ugljen 6,1 TWh.

Dodatno je Fraunhofer predstavio novu web stranicu na kojoj se između ostalog po mjesecima, danima ili tjednima mogu vidjeti grafovi proizvodnje iz pojedinih izvora električne energije, te uvoz i izvoz električne energije.

 

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     fraunhofer ise      njemačka      proizvodnja      električna energija      obnovljivi izvori energije      vjetroelektrane      solar
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?