Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

OpenHydro izabran za isporučioca turbina na plimu i oseku za Francuski projekt E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 07 Lipanj 2014 11:59

EDF je objavio razvoj pilot projekta elektrana na plimu i oseku na lokaciji Paimpol-Brehat u Brittany.

Prema EDF-u novi projekt na plimu i oseku sa dvije turbine je osnovni korak u razvoj te vrste elektrana u Francuskoj. Ona će se nastaviti na uspješno testiratnu turbinu L’Arcouest koja je bila korištena u pravim uvjetima između prosinca prošle godine i travnja ove godine na lokaciji Paimpol-Brehat. Ovi testovi su demonstrirali performanse turbine koju je razvio OpenHydro, te je tokom demonstracije potvrđen princip rada prototipa promjera 16 metara – što je bio neophodan korak prije razvoja pilot projekta.

Nove turbine će biti instalirane početkom iduće godine, a druga generacija će imati optimiran dizajn i performanse, te će biti spremne za serijsku proizvodnju kako bi mogle biti iskoristive za tendere za buduće elektrane.

EDF i OpenHydro će na elektroenergetsku mrežu spojiti dvije turbine koje će potvditi inovativnu tehnologiju pri pravim uvjetima pogona, te dugoročnu pouzdanost. Ukoliko sve bude u redu pre-komercijalne elektrane će ići u pogon od 2016. godine, te će time krenuti razvoj industrije na plimu i oseku u Francuskoj.

Razvoj pilot projekta Paimpol-Brehat zajedno sa drugim pilot projektima koje OpenHydro ima u Francuskoj i Kanadi bi trebali demonstrirati tehničku, ekonomsku i okolišnu iskoristivost sektora.

OpenHydro slijedi viziju razvoja elektrana na moru ispod površine oceana koje bi proizvodile elektirčnu energiju na tih, nevidljiv način s minimalnim utjecajem na okoliš.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     openhydro      edf      elektrana      plima i oseka      francuska      brittany
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?