Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Uvode se nove carine za Kineske proizvođače solarnih panela u SAD-u E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 05 Lipanj 2014 18:24

Američki Odjel za trgovinu je jučer objavio da će uvesti preliminarnu carinsku tarifu za solarne module koji se proizvode u Kini sa ciljem da se zatvori rupa kada je postavljena inicijalna tarifa za solarne ćelije u 2012. godini.

Prije dvije godine je uvedena carinska tarifa za kineske ćelije, te su nakon toga proizvođači počeli prebacivati proizvodnju samih ćelija u Tajvan dok su se moduli proizvodili u Kini. Ova nova carina će biti uvedena i na same module.

Carinska tarifa će iznositi od 18% do 30% ovisno o proizvođaču modula. Iako se radi o preliminarnim tarifama carina stupa na snagu odmah, s time da će Odjel za trgovinu donijeti konačnu odluku sredinom kolovoza, a Međunarodna administracija za trgovinu će odluku donijeti početkom listopada. Ukoliko i jedna od tih konačnih odluka bude negativna carina će se ukinuti.

Ovu carinu je tražila samo jedna tvrtka, i to SolarWorld. SEIA (Američko udruženje za solarnu industriju) je objavila da je protiv te carinske tarife jer bi ista mogla usporiti razvoj solara i podići cijene za američke potrošače.

Kina također nije sretna s tom vijesti, te je objavila da to neće riješiti probleme američke solarne industrije. Kina smatra da će ova tarifa utjecati na konkurentnost solarne energije u SAD-u i da se time potiče nestabilnost cijele industrije.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     amerika      sad      odjel za trgovinu      carinska tarifa      solarni paneli      kina
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?