Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Čile planira smanjiti troškove sa novim mjerama za obnovljive izvore energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 22 Svibanj 2014 06:01

Čileanska vlada je najavila veći broj legislativnih mjera kojima bi se povećale investicije u obnovljive izvore energije, te time smanjile cijene električne energije u toj državi koje su među najvećima u regiji.

Cilj agende koja je predstavljena prošli tjedan je smanjiti troškove električne energije sa 151 dolar/MWh na otprilike 106 dolara/MWh do 2017. godine, što je pad od 30%. Obnovljivi izvori energije će imati ključnu ulogu u rastu potreba za električnom energijom. OIE bi trebali pokriti 45% novih instalacija elektrana između 2014. i 2025. godine, s ciljem da pokriju 20% potreba za električnom enegijom do 2025. godine.

Mjere uključuju tendere za dugoročne ugovore za OIE projekte koji bi trebali biti konkurentni sa konvencionalnim elektranama. Osim toga vlada će objaviti tender za razvoj novih projekata i modifikaciju pravila u vezi glavnih dijelova elektroenergetske mreže kako bi se ubrzalo i poboljšalo spajanja projekata obnovljivih izvora energije.

Dodatna podrška će biti dana i za razvoj geotermalne i solarne energije. U povezanoj vijesti Enel je započeo gradnju dviju solarnih elektrana u Čileu vrijednih 180 milijuna dolara. Radi se o projektima Lalackama snage 60 MW i Charanes snage 40 MW na sjeveru Čilea koji će koštati 110 milijuna, odnosno 70 milijuna dolara, te će zajednički pokriti potrebe za 143.000 lokalnih kućanstava. Enel Green je nedavno dovršio prvu solarnu elektranu Diego de Almagro u Čileu snage 36 MW.

 

Izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     čile      obnovljivi izvori energije      legislativa      smanjenje troškova      enel      solarna elektrana
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?