Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Izvještaj: "Analiza ugljičnih nanocijevi i fotonapona" E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 25 Studeni 2010 19:20

Web stranica Research and Markets je objavila da će dio njene ponude postati i izvještaj „Analiza ugljičnih nanocijevi i fotonapona“.

U tom izvještaju Sunce nije prikazano kao jedinica nego kao cijeli sustav koji savršeno radi od postanka Zemlje, te je izvor primarne energije i života, i može ispuniti potrebe čovječanstva za energijom kroz mnoga stoljeća.

Ugljične nanocijevi (CNT) imaju visoku provodljivost elektrona, visoku toplinsku provodljivost, robusni su i fleksibilni. Zbog svih tih osobina se  istražuje njihov potencijal za elektroničku i upotrebu  u fotonaponskim tehnologijama. Izvještaj Aruvians Researchs „Analiza ugljičnih nanocijevi i fotonapona“ prikazuje ogroman potencijal koju ta tehnologija može imati za ljude i utjecaj te tehnologije u procesu komercijalizacije solarne energije. U izvještaju se teoretski procjeunjuje korištenje ugljičnih nanocijevi u solarnim ćelijama čime bi to postale ćelije treće generacije, te također daje tehnički opis ugljičnih nanocijevi i njihovu povijest, način rada, i arhitektonski dizajn koji omogućava otvaranje novih tržišta za solarne sustave. Taj izvještaj je dobar alat kojim se otkriva potencijal te tehnologije, koja bi omogućila održiv razvoj za ljudsku rasu.

Ključni dijelovi izvještaja su: uvod u fotonaponski sustav, globalno tržište solarnih ćelija, analiza ugljičnih nanocijevi i analiza ugljičnih nanocijevi u fotonaponskim sustavima.

Izvor: www.electroiq.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?