Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Velika Britanija postaje najveće solarno tržište u Europi? E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 25 Travanj 2014 10:46

Istraživači iz NPD Solarbuzza su objavili novu procjenu za solarne instalacije u Velikoj Britaniji prema kojoj se očekuje da će Velika Britanija postati najveće tržište solara u Europi.

Ta brojka ponajviše pokazuje na to da druga tržišta u Europi stagniraju. Prema procjeni analitičara Velika Britanija bi ove godine trebala instalirati oko 2,9 GW solara što je porast u odnosu na originalno predviđanje od 2,5 GW. Velika Britanija ima fiskalnu godinu od travnja do ožujka, te je stoga bila žurba da se dovrši više od 1,1 GW sustava do kraja ožujka. U budućnosti se također očekuje užurbani rast zbog dobrih poticaja za sustave (feed-in-tarifa za sustave manje od 50 kW i ROC (obnovljivi krediti) za velike projekte).

Tokom zadnjeg desetljeća je predvodnik solarnog tržišta bila Njemačka, uz izuzetak 2008. godine kada je tu titulu preuzelaŠpanjolska i 2012. godine kada je predvodnik bila Italija. Njemačka ove godine ima cilj od 2,5-3,5 GW solara, ali je tržište u padu, te bi po svemu sudeći Njemačka ove godine trebala instalirati oko 1,8 GW sustava. Ipak još je rano za detaljne prognoze.

 

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     velika britanija      npd solarbuzz      solar      europa      njemačka
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?