Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Geothermal Web E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 24 Studeni 2010 14:30

Geothermal Energy Association (GEA), američka strukovna udruga za promicanje i širenje geotermalne energije, pokrenula je Geothermal Web, novi program koji ima u cilju okupiti kompanije i privatne osobe koje podupiru i koriste geotermalnu energiju.

Program promiče geotermalnu energiju kao čist, obnovljiv, održiv izvor energije, i okuplja mrežu korisnika geotermalne energije bilo da se radi o proizvodnji, grijanju, hlađenju ili korištenju u poljoprivredi.

Karl Gawell, izvršni direktor GEA, izjavio je da je broj korisnika geotermalne energije zapanjujuć, a ovaj novi, jedinstveni program naglasiti će raznolikosti geotermalne industrije prikazujući geotermalnu energiju ne samo kao glavni izvor električne energije na zapadu Amerike, već i kao izvor grijanja i hlađenja u domovima na istoku zemlje, te kao mogućnost da na Aljasci rastu usijevi u snijegu. Geothermal Web omogućiti će svim ovim korisnicima suradnju i komunikaciju, čime se stvara prilika za inovacije i daljnji napredak ovog oblika energije.

Geothermal Web je mreža otvorena za svaki sektor geotermalne industrije i svima koji pružaju potporu i poticaje korištenju geotermalne energije, a pomoću novootvorene internet stranice www.geothermalweb.org članovi će imati pristup bazi podataka i pravo na korištenje logotipa Geothermal Web koji je izdan od strane GEA-e kompanijama i pojedincima u geotermalnoj industriji za podršku ovom čistom obliku energije.

Kompanije Halliburton, Ormat Tehnologies i Stoel Rives LLP pomažu u pokretanju Geothermal Web-a.

 

Izvor: www.geo-energy.org

Tags:     GEA      Geothermal Web      geotermalna energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?