Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Siemens potvrdio ugovor o razvoju projekta energije plime i oseke E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 03 Travanj 2014 11:21

Kompanija Siemens potvrdila je ugovor o razvoju sustava snage 2 MW, koji je plutajuća verzija njihovog sustava za iskorištavanje energije plime i oseke SeaGen. Sustav je namijenjen daljnjem razvoju projekata u Kanadi.

SeaGenSiemensov ogranak za razvoj energije plime i oseke, kompanija Marine Current Turbines, potpisala je ugovor kojim se obvezuje prilagoditi SeaGen kućišta plutajućim platformama danskog specijalista Bluewater Energy Services. Sklapanje i ispitivanja provesti će lokalna kompanija Minas Energy u centru Fundy Ocean Research Centre for Energy na lokaciji u Nova Scotia. Ispitivanja će biti provedena u uvjetima brzine struje 5,5 m/s, a proizvedena energija slat će se u lokalnu elektroenergetsku mrežu.

SeaGen F moći će se upotrebljavati u dubokim vodama, kao što je slučaj na ovoj lokaciji. Sustav koji se nalazi na površini, te je usidren za morsko dno, kao što je prikazano na slici, moći će biti postavljen na površini mora gdje je dubina 38 metara.

Predstavnici svih triju kompanija ističu kako je ovo još jedan korak naprijed u komercijalizaciji tehnolodije iskorištavanja energije plime i oseke, a Nova Scotia je odlična lokacija upravo za daljnji razvoj ovog sektora.

 

Izvor: http://renews.biz/

Tags:     Siemens      SeaGen      energija plime i oseke      Nova Scotia
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?