Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kako Čile usmjerava rast obnovljivih izvora energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 12 Veljača 2014 19:18

Instalirana snaga obnovljivih izvora energije je narasla 40% u Čileu prošle godine na 1,1 GW, što je otprilike 6,3% ukupne instalirane snage na južnoj i sjevernoj elektroenergetskoj mreži.

Proizvodnja iz obnovljivih izvora energije je bila nešto malo manja od 4 TWh, što je 26% više nego godinu ranije, te čini 5,85% ukupne proizvodnje električne energije.

Čileanski Centar za obnovljive izvore energije (CER) je objavio da je više od 10,1 GW  projekata obnovljivih izvora energije u razvoju, te da će ove godine započeti financijski program za spajanje više njih na elektroenergetsku mrežu pri čemu će se poticati projekti do veličine od 50 MW. Ti financijski planovi uključuju financiranje u iznosu od 2,3 milijuna dolara za razvoj i financiranje projekata koji će biti spojeni na elektroenergetsku mrežu tokom godine, te još 4,1 milijuna dolara za samoodržive obnovljive sustave. Osim toga će se uložiti i preko 4 milijuna dolara u manje projekte čiji je cilj razvitak obnovljivih sustava za vlastitu potrošnju.

Od svih projekata u razvoju više od pola je iz solarnih fotonaponskih sustava, pri čemu se ubrajaju 50 MW projekt Inca de Varas, 60 MW projekt iz Vallelanda i 20 MW projekt Central Solar Desierto I.

 

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     čile      obnovljivi izvori energije      elektroenergetska mnreža      instalirana snaga
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?