Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kolika je instalirana snaga obnovljivih potrebna Njemačkoj da proizvodnja iz istih bude 100%? E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 08 Veljača 2014 00:04

Nakon što smo pisali o nižim troškovima električne energije u Njemačkoj, ukoliko ona postane 100% obnovljiva, pišemo o količini obnovljivih elektrana potrebnih da se to postigne.

Njemačka u stvarnosti ima trenutno postavljen cilj od 60% obnovljivih izvora energije do 2050. a ne 100%, ali je svejedno zanimljivo vidjeti o kojim se brojkama radi. Za sektor energetike se predviđa da bi trebalo instalirati 200 GW fotonaponskih elektrana, 50 GW priobalnih vjetroelektrana, i 180 GW kopnenih vjetroelektrana. Time se potvrđuje da Njemačka treba više vjetroelektrana (230 GW) nego solarnih elektrana, iako je razlika prilično mala.

Uzimajući u obzir Njemački cilj od 60% obnovljivih ta brojka bi se mogla postići sa oko 120 GW fotonaponskih sustava i otprilike 138 GW vjetroelektrana. Kada bi se gledala potrebna godišnja instalacija, trebalo bi se postaviti oko 20 GW solara i 22 GW vjetroelektrana godišnje da se postigne cilj od 100%, a 12 GW fotonapona i 13,8 GW vjetroelektrana za cilj od 60%. Njemačka je prošle godine instalirala samo 3,3 GW fotonapona i 3,2 GW vjetra.

Što znači da bi čak i Njemačka danas trebala značajno ubrzati razvoj sektora obnovljivih izvora energije ukoliko želi ispuniti svoje ciljeve.

 

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     njemačka      obnovljivi izvori energije      troškovi
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?