Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

OPT i Mitsui razvijaju tehnologiju iskorištavanja energije valova u Japanu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 09 Studeni 2010 17:21

Ocean Power Technologies Inc (OPT) i Mitsui Engineering & Shipbuilding Co Ltd (MES) započeli su suradnju na razvoju tehnologije iskorištavanja energije valova kako bi unaprijedili OPT-ov uređaj PowerBuoy za korištenje energije valova u japanskom moru.

Sustav za korištenje energije valova biti će ispitan u MES-ovom istraživačkom bazenu kako bi se provjerili rezultati dobiveni opsežnim kompjuterskim modeliranjem.

OPT očekuje zaradu od 220.000 US$ za razvoj tehnologije.

Charles F. Dunleavy, glavni direktor OPT-a, izjavio je kako je ovaj novi sporazum u skladu s OPT-ovom globalnom strategijom udruživanja sa strateškim partnerima, i nadodao je kako vjeruje da će suradnja sa MES-om doprinjeti ostvarenju iskorištavanja velikog potencijala energije valova u Japanu.

Japanska vlada postavila je za cilj smanjenje emisija stakleničkih plinova za 25% do 2020. godine u odnosu na 1990. godinu, te do 2020. godine imati barem 10% primarne energije u obnovljivim izvorima energije, posebno u iskorištavanju energije valova.

Mr. Ryoichi Jinkawa, rukovodeći direktor razvoja i inovacija u MES-u, istaknuo je da im je veliko zadovoljstvo surađivati sa OPT-om, čijim su iskustvom i tehnologijom vrlo impresionirani. Vjeruje kako će ova suradnja pomoći u ostvarenju zajedničke vizije u povećanju korištenja obnovljivih izvora energije.

 

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?