Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

UN Konferencija o klimatskim promjenama ne uzima u obzir sve veći rast energije vjetra i drugih obnovljivih izvora energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 28 Studeni 2013 18:12

Još jedna godišnja konferencija Ujedinjenih Naroda o klimatskim promjenama je završila, te su međunarodni pregovarači još jednom neuspješno pregovarali o novom sporazumu za smanjenje svjetskih emisija stakleničkih plinova iz fosilnih goriva.

Države koje su se okupile tokom zadnja dva tjedna u Varšavi su održale ozbiljne govore, te su svjesne izazova za stanovništvo na planeti zbog sve većeg nivo CO2 u sve toplijoj atmosferi, ali su napravili vrlo malo kako bi započeli rješavanje ovog kompleksnog problema.

Rezultat konferencije je slabašan dogovor da se nastavi raditi prema novom svjetskom zakonski obvezivom ugovoru o klimatskim promjenama do 2015., što je izuzetno frustriratujće pošto postoje ekonomski i tehnički opravdane alternative korištenju ugljena, plina i nafte za električnu energiju u svijetu.

Prijašnji glavni tajnik UN-a Kofi Annan je na temu konferencije rekao da su potrebne puno odlučnije akcije ako se želimo boriti protiv klimatskih promjena. Države će se morati boriti protiv klimatskih promjena bez da gledaju uskogrudne nacionalne interese kako temperatura ne bi narsla više od 2 stupnjeva celzijusa. Isto tako se moraju smanjiti subvencije za fosilna goriva koje su danas otprilike 485 milijardi dolara godišnje, te su puno veće od investicija u obnovljive izvore energije.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     ujedinjeni narodi      klimatske promjene      obnovljivi izvori energije      varšava
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?