Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Total i Etrion grade veliku solarnu elektranu u Čileu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 01 Listopad 2013 22:23

Tvrtke Total i Etrion su zajednički krenule u razvoj i gradnju solarne elektrane u Čileu snage 70 MWp pri čemu će financiranje dobiti od Američke investicijske tvrtke OPIC.

Ovo će biti najveća svjetska solarna elektrana koja će prihode ostvarivati preko spot tržišta električne energije bez garantiranog ugovora o otkupu električne energije. Ime projekta je Salvador, a Etrion će imati 70% vlasništva, Total 20% te Solventus 10%. Vrijednost projekta je 200 milijuna dolara, a OPIC daje 70% financiranja. Ostalih 30% financiranja će u skladu sa svojim udjelom u projektu dati Etrion, Total i Solventus.

Projekt Salvador će izgraditi tvrtka SunPower Corporation, koja je podružnica tvrtke Total. SunPower će također upravljati i održavati solarnu elektranu. Projekt će se izgraditi na 133 hektara koji su iznajmljeni od Čileanske vlade kroz dugoročnu koncesiju. Na elektroenergetsku mrežu će se spojiti preko Corporacion Nacional del Cobre de Chile.

Gradnja bi trebala započeti ove godine, a završetak se očekuje u prvom kvartalu 2015. Godišnja proizvodnja električne energije bi trebala biti otprilike 200 GWh.

 

Izvor: http://total.com

Tags:     total      etrion      opic      solarna elektrana      ćile
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?