Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Američko solarno drutšvo nudi prijedlog plana kako bi se izbjegao trgovinski rat s Kinom oko fotonaponskih panela E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 24 Rujan 2013 14:22

Solar Energy Industries Association je danas najavio objavu prijedloga kojima bi se eliminirale carine koje su Sjedinjene Američke Države uvele za solarne fotonaponske panele iz Kine.

Kina je u srpnju ove godine uvele carine do 57% za polisilicij iz SAD-a. Solarna industrija SAD-a koja uključuje i proizvođače i instalatere se tu našla u sredini sukoba. Sami dovršeni paneli su sada skuplji, te je time i završni proizvod skuplji. S druge strane Kineski proizvođači kupuju skuplje ćelije u Tajvanu, te ih slažu u Kini pošto se carina odnosi samo na solarne ćelije i to iz Kine. Time su i njima sami paneli poskupili.

SEIA-in plan je da se ukinu carine SAD-a za Kinu, te isto tako polisilikonska carina Kine za SAD. Kineske solarne tvrtke bi pak osnovale fond u SAD-u koji bi Američki proizvođači solarnih ćelija mogli koristiti u razvoju. Procjenjuje se da bi fond tokom iduće tri godine mogao vrijediti nekoliko stotina milijuna dolara.  Ova opcija bi bila jeftinija za Kinu s obzirom koliko sada plaćaju solarne ćelije u Tajvanu.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     kina      sjedinjene američke države      solarna industrija      carina      solarne ćelije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?